wwrdmdxu

Bakkedraget / Johansen Skovsted Arkitekter & LASC Studio

first_imgBakkedraget / Johansen Skovsted Arkitekter & LASC StudioSave this projectSaveBakkedraget / Johansen Skovsted Arkitekter & LASC Studio Søren Johansen, Sebastian Skovsted, Johannes Schotanus Contractor:Curacon A/SEngineer:Ingeniørgruppen VestjyllandCountry:DenmarkMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Laura StamerReinterpretation of historic cottage and shedThe cottage is located in a protected landscape with historic vacation homes carefully placed in slopes of overgrown moraine and sand dunes, rising from surrounding flatlands. The reconstruction’s ambition is to recreate the sense and atmosphere of being in the old house before it was left unused and timber infestation made a rebuilding unavoidable.Save this picture!© Laura StamerBuilt in 1905 as two detached log houses later merged by the addition of a kitchen, the house was gradually transformed, including architect Ivar Bentsen’s addition of a stove and chimney, and supplemented by a shed. The interior acquired a dense layered atmosphere of partly painted wooden surfaces, peculiar alcoves and niches.Save this picture!© Laura StamerThe structure is rebuilt as a wooden light-frame construction, allowing an exterior based on the protected expression of the old house. The new interior interprets memories and accumulated features for contemporary conditions, informed by the modern structure.Save this picture!© Laura StamerExterior walls are internally clad in wide horizontal boards referring to formerly exposed logs, the walls separating rooms are clad in thinner vertical boards. Pressure resistant roof insulation enable an exposed placement of the rafters under the ceiling. The original disposition of rooms is slightly altered, walls separating shared spaces are removed, though still present through material separation. A tile grid is laid out in the hallway, kitchen and bathroom, shifting in colour between the spaces. Wooden walls are left untreated or painted in colours drawn from the former interior. Niches and alcoves are recreated by leaving wooden surfaces unpainted.Save this picture!© Laura StamerSave this picture!Floor planSave this picture!© Laura StamerThese strategies allow rooms and the overall disposition to be continuous yet separate, introducing a density of personal unconventional spaces. The original house’s complexity is reinterpreted as a clearly defined patchwork of shifting materials and colours, visible from one room to the next, creating a contemporary space pragmatically reinterpreting the past.Save this picture!© Laura StamerThe shed was built as an addition to a cottage in a protected landscape with historic vacation homes carefully placed in slopes of overgrown moraine and sand dunes, rising from surrounding flatlands. The reconstruction’s ambition is to recreate the sense and atmosphere of the old shed before it was left unused and timber infestation made a rebuilding unavoidable.Save this picture!© Laura StamerA weathercock on the original shed is engraved with its year of construction, 1905. When the shed was later extended to its double length, the original gable was kept as a central partition wall dividing the space into two. The foundation of this wall is kept as a trace in the new structure, acting as base for the lone pillar carrying the new ridge beam.Save this picture!© Laura StamerThe new shed is built based on a thorough survey of the old, with some adjustments. Pinewood makes up the structure. Spruce cladding is untreated in the interior, with the ceiling boards painted in a grey blue shade stemming from the main house. Old bricks from the main house terrace are reused for the floor. The original roof structure used collar beams, making it impossible to move upright through the shed. The new structure consists of rafters resting of on the ridge beam and the outer wall structure, to on one side lined with built-in shelves, enable one uninterrupted space.Save this picture!© Laura StamerProject gallerySee allShow less7 International Examples of How the Bauhaus Lived On After 1933ArticlesCall for Entries: ArchiGraphicArts 6 International Contest of Architectural Hand Dr…Ideas Share Year:  Lead Architects: Houses Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/911003/bakkedraget-nil-reinterpretation-of-historic-cottage-and-shed-johansen-skovsted-arkitekter Clipboard Bakkedraget / Johansen Skovsted Arkitekter & LASC Studio Save this picture!© Laura Stamer+ 43Curated by Paula Pintos Share CopyHouses•Denmark Architects: Johansen Skovsted Arkitekter, LASC studio Area Area of this architecture projectcenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/911003/bakkedraget-nil-reinterpretation-of-historic-cottage-and-shed-johansen-skovsted-arkitekter Clipboard ArchDaily Area:  138 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Laura Stamer “COPY” “COPY” Denmark 2018 Projects CopyAbout this officeLASC studioOfficeFollowJohansen Skovsted ArkitekterOfficeFollowProductsWoodSteelBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDenmarkPublished on February 12, 2019Cite: “Bakkedraget / Johansen Skovsted Arkitekter & LASC Studio” 12 Feb 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsCabinetsFlorenseCabinet – FloAirWood Boards / HPL PanelsBruagStair Railing – CELLON®LightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenBathroom AccessoriesBradley Corporation USAHigh Speed Hand Dryers – Aerix+BoardsForestOneLaminate – EGGER laminatesAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Metal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelWall / Ceiling LightsA-LightAccolade Wall Light at River Dental OfficeBricksStröherClinker Brick Slips – StiltreuMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *